Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

MasterSystemisch interventieschap en begeleiderschap met paarden

De master Systemisch interventieschap en begeleiderschap met paarden is een intensieve verdiepingsopleiding voor jou als systemisch opsteller en/of coach.

Met hun natuurlijk gedrag, wijsheid, bewegingen en uitnodigingen vormen paarden een bron van inspiratie in deze opleiding. Of je nu van plan bent om met de hulp van paarden je systemisch werk te gaan doen of (juist) niet, deze cursus geeft een grote impuls aan je interventieschap en begeleiderschap in het systemisch werk.

Voor wie?

Je hebt een afgeronde opleiding als organisatie- en/of familieopsteller of een afgeronde opleiding als systemisch coach. Je wilt je verdiepen in je eigen begeleiderschap en interventieschap met hulp van paarden. Je hoeft geen ervaring of kennis te hebben van paarden om deel te nemen aan deze opleiding.

Doel van de opleiding

Paarden leven in het “wij”. In de natuur overleeft een paard niet lang als individu. De overlevingskans van een kudde paarden is vele malen groter. Zo weten zij al meer dan 65 miljoen jaar te overleven op aarde.

De kracht van paarden ligt in een zeer gevoelig en sterk ontwikkeld waarnemingsvermogen. Ze kijken naar elkaar, en naar de mens, als individu en tegelijk als schakel in het geheel, in het collectief. Ze kijken in het hier en nu hoe het potentieel van eenieder bijdraagt tot het overleven en behoud van het geheel. Het verleden hoort erbij.

Na het afronden van de cursus:

  • kun jij de delen en het geheel van de kudde zien en benoemen
  • weet je wie jij bent als begeleider in verhouding tot het paard/de kudde en de cliënt(en)
  • kun je onderscheiden of impulsen voor interventies komen vanuit jou, het paard of de kudde
  • weet je welke interventies je kunt toepassen in de kudde

Programma

De master Systemisch interventieschap en begeleiderschap met paarden bestaat uit 2 blokken van totaal 6,5 dag. Tijdens het eerste blok ligt de focus op begeleiderschap: jij, het paard & de kudde, de cliënt. Hoe vind je elkaar, wanneer verlies je elkaar en jezelf? Wie ben jij als begeleider in het geheel?

 

Tijdens het tweede blok ligt de focus op interventieschap en de impulsen voor interventies. Komen de impulsen vanuit jou, het paard of vanuit de kudde? Hoe laat je de interventies scherp, liefdevol en meedogenloos zijn?

Wij werken tijden de cursus met een kleine groep van maximaal 8 deelnemers met 2 trainers. Daardoor is er veel ruimte voor je eigen ontwikkeling in je begeleiderschap en interventieschap en systemisch te werken met hulp van de paarden. De cursus vindt plaats op een buitenlocatie.

Toelating

De toelatingseis voor de cursus Systemisch interventieschap en begeleiderschap met paarden is een afgeronde opleiding als organisatie- en/of familieopsteller of een afgeronde opleiding als systemisch coach.

Bijeenkomsten tijdens Covid-19-pandemie

Het Bert Hellinger Instituut doet er alles aan om de richtlijnen vanuit de overheid ter voorkoming van de verspreiding van Covid-19 zo goed mogelijk op te volgen. We werken steeds zoveel mogelijk conform de laatst bekende richtlijnen en mogelijkheden. Lees de actuele informatie over Covid-19 en het BHI en/of neem persoonlijk contact met ons op.

Praktische informatie

Gespreide betaling is mogelijk zonder meerkosten. Voor het maken van afspraken omtrent gespreide betaling kun je contact opnemen met de administratie via info@hellingerinstituut.nl.

Het Bert Hellinger Instituut is opgenomen in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Daarom is deze opleiding vrij van BTW.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch denken maakt ons bewust van het waarom van ons zijn en doen. Met organisatieopstellingen en familieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.