Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

OpleidingSystemisch persoonlijke transformatie

Leer jezelf systemisch doorgronden, kijk voorbij je blokkades en ontdek je ware potentieel: de opleiding Systemisch persoonlijke transformatie is een cadeau aan jezelf!

Voor wie?

Deze opleiding is vooral voor mensen die het gevoel hebben: hier moet ik bij zijn.

Voor mensen die niet zelf het systemische ambacht hoeven leren, maar wel meer willen begrijpen over systemen, te beginnen met dat van henzelf. Die niet bang zijn voor doorbraken…

Voor mensen die het systemische ambacht al hebben geleerd, maar voelen zelf nog ‘de dans’ ontsprongen te zijn als het gaat over hun eigen achtergrond.

Voor mensen die voelen dat het leven in snel tempo wat anders van hen vraagt, dat transformatie ‘voor de deur’ staat en die dit proces versneld welkom willen heten.

Doel van de cursus

Deze leergang gaat over jou. Een liefdevolle ontdekkingsreis die confronterend, helend, erkennend en bevrijdend is. Je leert jezelf systemisch doorgronden of kennis maken met je daadwerkelijke potentieel. De blokkades aankijken die je in je dagelijkse leven tegen komt én daaraan voorbij kunnen voelen. Een transformatie.

Dit kun je na het afronden van de opleiding:

  • Je hebt oog voor wat zich mogelijk in jouw (familie)systeem afspeelt
  • Je hebt kennis van de werking van systemen en de drie voortlevings-mechanismen (persoonlijk-, systeem-geweten en evolutionaire kracht)
  • Je bent je bewust van welke patronen en dynamieken aanwezig zijn in jouw systeem
  • Je bent in staat om nieuwe, bewuste keuzes te maken aangaande jouw valkuilen, patronen of systemische functie(s)
  • Je hebt ervaring in representeren
  • Je ‘weet’ hoe jouw potentieel wil en kan stromen en ook wat de mogelijke consequenties daarvan zijn

Programma

In vijf dagen en één avond staat jouw persoonlijke transformatie centraal. Wat je kunt verwachten zijn vele ‘losse’ oefeningen, een opstelling voor iedere deelnemer, theorie, persoonlijke interventies, maar ook huiswerk (bewust en onbewust). Thema’s als pijn, rouw, her-verbinden en ontrafelen komen regelmatig aan bod. Je leert over systemische gevangenschap en over vrijheid. Over jouw potentieel en het in beweging brengen daarvan. Het is persoonlijk maatwerk, ondanks dat je met z’n allen een groep vormt. Door de kleine groepsgrootte is er maximale aandacht voor eenieders ontwikkeling.

Toelating

Er is geen vooropleiding nodig om deel te kunnen nemen aan de opleiding Systemisch persoonlijke transformatie.

Bijeenkomsten tijdens Covid-19-pandemie

Het Bert Hellinger Instituut doet er alles aan om de richtlijnen vanuit de overheid ter voorkoming van de verspreiding van Covid-19 zo goed mogelijk op te volgen. We werken steeds zoveel mogelijk conform de laatst bekende richtlijnen en mogelijkheden. Lees de actuele informatie over Covid-19 en het BHI en/of neem persoonlijk contact met ons op.

Praktische informatie

Gespreide betaling is mogelijk zonder meerkosten. Voor het maken van afspraken omtrent gespreide betaling kun je contact opnemen met de administratie via info@hellingerinstituut.nl.

Het Bert Hellinger Instituut is opgenomen in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Daarom is deze opleiding vrij van BTW.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch bewustzijn geeft inzicht in het waarom van ons zijn en doen. Met familieopstellingen en organisatieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Ook werken we rechtstreeks met organisaties die willen leren over hun onderstroom. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

SYSTEEMLAB
Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.