Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

MasterSystemisch werk organisatieopstellingen

Groei als organisatieopsteller naar het volgende niveau in systemisch werk met een master in organisatieopstellingen!

Het begeleiden van organisatieopstellingen is een vak apart en opdrachtgevers in bedrijven en organisaties verwachten dat een opsteller zijn of haar vak verstaat.  De masteropleiding Systemisch werk organisatieopstellingen geeft je de professionele vaardigheden van een gedegen, deskundige opsteller waar je opdrachtgever vertrouwen in heeft.

Voor wie?

Deze opleiding is voor organisatieopstellers, (HR-)managers, coaches, consultants en leiders die organisatieopstellingen en systemische interventies tot onderdeel van hun vak hebben gemaakt en een gedegen, professionele uitstraling willen uitdragen naar hun opdrachtgevers.

Doel van de opleiding

Na deze master:

  • weet je hoe je een passende setting maakt voor een organisatie-opstelling
  • kun je een goede opstelling uitvoeren, ook in organisaties waarbinnen verdeeldheid heerst
  • kun je de meeste organisatievraagstukken vanuit een systemisch perspectief benaderen
  • kun je systemisch interveniëren, ook zonder gebruik te maken van opstellingen
  • hanteer je een houding en ethiek waar de opdrachtgever en zijn of haar organisatie op kunnen bouwen
  • ken je de verschillende vormen van opstellingen en weet je wanneer je welke kunt toepassen, passend bij de opdracht, de vraag en de setting

Programma

De master Systemisch werk organisatieopstellingen is opgedeeld in 3 blokken van 3 dagen en ieder blok heeft een eigen focus.

BLOK 1: Jezelf als instrument

‘Wie ben ik als opsteller?’ staat centraal in dit blok. Als opsteller of systemisch werker ben je je eigen instrument. De innerlijke positie van waaruit je werkt heeft een enorme invloed op de opstelling en de interventies. Met behulp van oefeningen onderzoek en verfijn je je innerlijke houding en stijl van werken.

BLOK 2: Soorten organisatieopstellingen

In dit blok leer je de verschillende soorten organisatieopstellingen kennen. Je leert welke ’treffende interventie’ je in een opstelling gebruikt en hoe je met gebruik van systemische principes een lastige setting ombuigt naar een productieve ervaring. Deelnemers oefenen veel en worden gecoacht op het ontwikkelen van een eigen, gedegen stijl.

BLOK 3: Organisatieontwikkeling vanuit systemisch perspectief

In dit blok leer je hoe organisaties kunnen bloeien vanuit systemisch perspectief. Hoe ga je om met de snel veranderende toekomst? Hoe kun je werken met organisatietrauma? Hoe verloopt een fusie of bedrijfsopvolging succesvol? Daarnaast leer je vraagstukken en problemen in organisaties begrijpen vanuit systemisch perspectief. Hoe kun je, voorbij de methode van opstellingen, systemisch werken in organisaties? Hoe help jij jouw cliënten in hu´n taal met hu´n vraagstukken?

De master Systemisch werk organisatieopstellingen beweegt mee met de tijdgeest waarin we leven. We werken altijd volgens de nieuwste inzichten. De inhoud kan dan ook iets afwijken van bovenstaande, zodat we altijd goed aansluiten op dat wat er is en leeft.

In alle blokken zijn gastcliënten welkom en wordt er veel met opstellingen geoefend. Tussen de blokken door oefen je met je oefengroep.

Toelating

De toelatingseis is een bij het Bert Hellinger Instituut Nederland voltooide basisopleiding Systeemdynamiek in Organisaties  of een voltooide verkorte opleiding Organisatieopstellingen voor familieopstellers.

Bijeenkomsten tijdens Covid-19-pandemie

Het Bert Hellinger Instituut doet er alles aan om de richtlijnen vanuit de overheid ter voorkoming van de verspreiding van Covid-19 zo goed mogelijk op te volgen. We werken steeds zoveel mogelijk conform de laatst bekende richtlijnen en mogelijkheden. Lees de actuele informatie over Covid-19 en het BHI en/of neem persoonlijk contact met ons op.

Praktische informatie

Gespreide betaling is mogelijk zonder meerkosten. Voor het maken van afspraken omtrent gespreide betaling kun je contact opnemen met de administratie via info@hellingerinstituut.nl.

Het Bert Hellinger Instituut is opgenomen in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Daarom is deze opleiding vrij van BTW.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch bewustzijn geeft inzicht in het waarom van ons zijn en doen. Met familieopstellingen en organisatieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Ook werken we rechtstreeks met organisaties die willen leren over hun onderstroom. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

SYSTEEMLAB
Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.