Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

WorkshopFamilieopstellingen

De workshop Familieopstellingen is een kennismaking met de systemische dynamiek binnen families. Ben je nieuwsgierig naar systemisch werk of hoe het is om representant te zijn? Of heb je een persoonlijk vraagstuk dat je zou willen onderzoeken? Dan past deze workshop bij jou.

In deze workshop maak je kennis met verschillende aspecten van familieopstellingen. We werken met door deelnemers ingebrachte cases en ontdekken verschillende thema’s binnen het systemisch werk. Door de opstelling van jezelf of een ander te beleven kun je nieuw inzicht krijgen op eigen (onbewuste) vragen.

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor mensen die hun systemisch bewustzijn willen vergroten, weleens een familieopstelling willen meemaken en/of een persoonlijke vraag willen onderzoeken met een opstelling.

Doel van de workshop

Na het afronden van de workshop Familieopstellingen:

  • heb je een eerste indruk en ervaring van systemisch werk
  • heb je nieuwe inzichten in je eigen familieachtergrond
  • heb je ervaring opgedaan als representant
  • weet je wat de grondslag van je vraagstuk is
  • is er een nieuwe beweging in gang gezet

Programma

We starten deze workshop met een korte inleiding over systemisch werk. Daarna gaan we aan de slag met opstellingen. Er is ruimte voor alle ingebrachte cases. Tijdens het begeleiden van opstellingen duiden we de interventies hardop – waar mogelijk en gepast.

Als niet iedereen een eigen opstelling wenst en/of de tijd het toelaat, doen we ook oefeningen en nemen we tijd voor reflectie, om zo inzichten op te doen en/of eerdere inzichten te helpen verdiepen en vertalen.

Toelating

Voor de workshop Familieopstellingen zijn geen toelatingseisen.

Praktische informatie

Gespreide betaling is mogelijk zonder meerkosten. Voor het maken van afspraken omtrent gespreide betaling kun je contact opnemen met de administratie via info@hellingerinstituut.nl.

Het Bert Hellinger Instituut is opgenomen in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Daarom is deze workshop vrij van BTW.

De startdata voor deze opleiding

In ons cursusaanbod wordt de opleiding op regelmatige basis aangeboden. Er zijn dus verschillende startdata en trainers. Zie hieronder de agenda voor deze opleiding of ga direct naar onze aanbodpagina voor de uitgebreide informatie

25 juni 2024
2 dagen
Nijmegen
Maaike van der Heiden
€ 275,-
1 juli 2024
2 dagen
Den Burg (Texel)
Andries de Jong
€ 275,-
18 juli 2024
2 dagen
Amsterdam
Andries de Jong
€ 275,-
2 september 2024
2 dagen
Vreeland
Tim van Lingen
€ 275,-
16 september 2024
2 dagen
Den Burg (Texel)
Barbara Hoogenboom
€ 275,-
18 september 2024
2 dagen
Groningen
Bibi Schreuder
€ 275,-
3 oktober 2024
2 dagen
Amsterdam
Yvonne Lonis
€ 275,-
15 oktober 2024
2 dagen
Groningen
Yvonne Lonis
€ 275,-
19 november 2024
2 dagen
Nijmegen
Maaike van der Heiden
€ 275,-
9 december 2024
2 dagen
Groningen
Bibi Schreuder
€ 275,-
18 december 2024
2 dagen
Amsterdam
Sara Boonman
€ 275,-

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch bewustzijn geeft inzicht in het waarom van ons zijn en doen. Met familieopstellingen en organisatieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Ook werken we rechtstreeks met organisaties die willen leren over hun onderstroom. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

SYSTEEMLAB
Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.