Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

WorkshopSamengestelde gezinnen

Welke dynamieken spelen er in samengestelde gezinnen? Wat neem jij mee? Wat brengen anderen in? Hoe kun je met elkaar groeien en bewegen? De workshop Samengestelde gezinnen neemt je mee in een systemische kijk binnen samengestelde gezinnen.

Voor wie?

Of je nu zelf onderdeel uitmaakt van een samengesteld gezin, beroepshalve interesse hebt of om een andere reden geïnteresseerd bent, je bent van harte welkom bij de workshop Samengestelde gezinnen.

Doel van de workshop

Verliefd worden en een relatie beginnen met iemand is één ding. Het vormen van een nieuw samengesteld gezin is heel andere koek en niet iets wat je even doet, ondanks dat je hart overloopt van nieuwe liefde. Hoe je ook woont of leeft, welke (omgangs)regeling je ook hebt afgesproken en uit hoeveel mensen het gezin ook bestaat.

Hoe vind je met elkaar beweging, ruimte en groei? Waar ervaar je ruimte en waar grenzen? En waar wringt het? Wat vraagt het van ieder die bij het nieuwe en oude gezin hoort? Na deze workshop kijk je met andere ogen naar samengestelde gezinnen en de dynamieken die daarin kunnen voorkomen.

Programma

Door middel van oefeningen en opstellingen krijg je meer inzichten in hoe je vanuit verschillende perspectieven systemisch naar samengestelde gezinnen en mogelijk daarmee ook naar je eigen gezin kan kijken. In deze workshop kunnen 3-5 cases aan de beurt komen bij de opstellingen en oefeningen.

 

Met workshops als deze maakt het niet zoveel uit wie de vraag stelt in een opstelling: ieder kan haar of zijn eigen verhaal mee laten lopen en als representant in de opstelling zul je merken dat je je soms afvraagt of je nu representant bent in de opstelling van iemand anders of van je eigen systeem.

Toelating

Voor de workshop Samengestelde gezinnen zijn geen toelatingseisen.

Bijeenkomsten tijdens Covid-19-pandemie

Het Bert Hellinger Instituut doet er alles aan om de richtlijnen vanuit de overheid ter voorkoming van de verspreiding van Covid-19 zo goed mogelijk op te volgen. We werken steeds zoveel mogelijk conform de laatst bekende richtlijnen en mogelijkheden. Lees de actuele informatie over Covid-19 en het BHI en/of neem persoonlijk contact met ons op.

Praktische informatie

Voorafgaand aan de workshop ontvang je van ons per e-mail de uitnodiging, met hierin alle praktische informatie.

Het Bert Hellinger Instituut is opgenomen in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Daarom is deze workshop vrij van BTW.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch bewustzijn geeft inzicht in het waarom van ons zijn en doen. Met familieopstellingen en organisatieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Ook werken we rechtstreeks met organisaties die willen leren over hun onderstroom. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

SYSTEEMLAB
Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.