Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Blog

Auteur

Bibi Schreuder

Bibi Schreuder

Is mede-eigenaar van en opleider bij het Bert Hellinger instituut Nederland.

Profiel
22 mei 2019| Systemische pedagogiek

Een workshop systemische pedagogiek in Timisoara, Roemenië.

Het viel me in Timisoara zó op hoe liefdevol ouders met jonge kinderen (die overal op straat aanwezig waren) omgaan en hoeveel echte aandacht ze geven. Ik schrok ervan dat t me zo opviel, en dat t zó anders was dan wat ik in Nederland zie..

Ik krijg het gevoel dat de Nederlandse maatschappij veel vraagt van school/onderwijs om aandacht te geven aan ieder kind en tegelijk hebben we weinig echte aandacht voor onze kinderen als ouders. Wat wordt er aan verantwoordelijkheid, geborgenheid-scheppen of leiding geven door ouders weggegeven aan het onderwijs?

Wil je meer leren over systemisch werk en opstellingen?

Ons werkveld is breed en richt zich op bedrijven en organisaties, persoonlijke ontwikkeling, ziekte en gezondheid, onderwijs en maatschappelijke vraagstukken.

Ben je nieuw hier of is iets niet duidelijk? Op deze pagina kun je terecht voor veelgestelde vragen, of om door het systemische bos de bomen weer te kunnen zien.

Regelmatig delen wij in de vorm van blogs/artikelen onze ervaringen of inzichten die we opdoen tijdens onze werkzaamheden in binnen- en buitenland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

x

Vraag een brochure aan

Leer hoe TOPS al jouw processen kan ondersteunen, van order tot factuur en van planning tot margecalculatie.

[contact-form-7 404 "Not Found"]