Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Blogs

22 mei 2019| Systemische pedagogiek

Een workshop systemische pedagogiek in Timisoara, Roemenië.

Het viel me in Timisoara zó op hoe liefdevol ouders met jonge kinderen (die overal op straat aanwezig waren) omgaan en hoeveel echte aandacht ze geven. Ik schrok ervan dat t me zo opviel, en dat t zó anders was dan wat ik in Nederland zie..

Ik krijg het gevoel dat de Nederlandse maatschappij veel vraagt van school/onderwijs om aandacht te geven aan ieder kind en tegelijk hebben we weinig echte aandacht voor onze kinderen als ouders. Wat wordt er aan verantwoordelijkheid, geborgenheid-scheppen of leiding geven door ouders weggegeven aan het onderwijs?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch denken maakt ons bewust van het waarom van ons zijn en doen. Met organisatieopstellingen en familieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.