Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Blogs

Marion Latour

Is mede-eigenaar, trainer, coach en opsteller bij het Bert Hellinger Instituut Nederland.

Profiel
11 februari 2019| Organisatieopstellingen

VUUR!

Na bijna 25 jaar gewerkt te hebben bij de brandweer durf ik wel te zeggen dat ik aardig wat branden (samen met mijn collega’s) geblust heb.

Achteraf terugkijkend realiseer ik mij dat het eigenlijk helemaal niet ging om het blussen, het ging erom dat je begreep hoe het vuur zich ontwikkelde, waar de beweging van het vuur zat. Dat je het vuur niet wilde controleren of temmen maar mee kon gaan in de ontwikkelingen van het vuur, bewust was van de risico’s en niet de held wilde zijn. Dan kon je samen met de beweging van het vuur meegaan en het blussen.

In de brandweerauto zit je meestal met 6 mensen, het brandweerteam. Als het team het vuur begreep, respecteerde en zich op een bepaalde manier er aan overgaf dan stroomde het binnen en buiten het team.

Afgestemd op het vuur, op het potentieel. Het potentieel ín het vuur en ván het vuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch bewustzijn geeft inzicht in het waarom van ons zijn en doen. Met familieopstellingen en organisatieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Ook werken we rechtstreeks met organisaties die willen leren over hun onderstroom. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

SYSTEEMLAB
Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.