Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

WorkshopOrganisatieopstellingen

De workshop Organisatieopstellingen geeft iedere deelnemer inzicht hoe organisaties werken vanuit systemisch perspectief. Door specifieke organisatievraagstukken middels een opstelling te onderzoeken, ervaar je in deze ééndaagse workshop hoe het is om op systemische wijze naar thema’s binnen organisaties te kijken.

Voor wie?

Deze workshop is interessant voor iedereen die wil kennismaken met systemisch werk in organisaties of die organisatievraagstukken met een systemische benadering zou willen bekijken. Die vraagstukken kunnen gaan over problemen of stroefheid binnen teams of het bedrijf, maar een opstelling kan ook ingezet worden om naar toekomstige scenario’s te kijken, bijvoorbeeld bij beoogde veranderingen of productintroducties.

Doel van de workshop

Na het afronden van de workshop Organisatieopstellingen:

  • heb je kennisgemaakt met het systemische perspectief, door deelgenomen te hebben aan en/of getuige te zijn van cases van jezelf en/of van anderen
  • is je sensitiviteit voor systemische vraagstukken vergroot
  • heb je kunnen leren van de techniek, systemische houding en strategie van de opsteller
  • heb je een mogelijk inzicht in je eigen organisatievraagstuk

Programma

We starten deze ééndaagse workshop met een korte inleiding over systemisch werk. Na een inventarisatie van cases en leerwensen gaan we aan de slag met deze cases. Na iedere case/opstelling is er tijd voor vragen, reflectie en oogst van inzichten.

Bij een ééndaagse workshop kunnen ongeveer vier vraagstukken behandeld worden. Iedere deelnemer kan ingezet worden als representant in deze opstellingen.

Toelating

Voor de workshop Organisatieopstellingen zijn geen toelatingseisen.

Praktische informatie

Het Bert Hellinger Instituut is opgenomen in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Daarom is deze workshop vrij van BTW.

Opleidingen voor leiders

Ben jij een leider en wil je nieuwe tools aan je leiderschapsstijl toevoegen?  Systemic Business School is een aanvullend initiatief van het Bert Hellinger Instituut, geheel gericht op de ontwikkeling en groei van leiders. Ervaren trainers brengen je nieuwe inzichten die alles veranderen. Ontdek hoe je in samenhang met je team en organisatie kunt bewegen.

website

De startdata voor deze opleiding

In ons cursusaanbod wordt de opleiding op regelmatige basis aangeboden. Er zijn dus verschillende startdata en trainers. Zie hieronder de agenda voor deze opleiding of ga direct naar onze aanbodpagina voor de uitgebreide informatie

11 oktober 2023
1 dag
Amsterdam
Yvonne Lonis
€ 175,-
17 november 2023
1 dag
Den Burg
Barbara Hoogenboom
€ 175,-
6 december 2023
1 dag
Amsterdam
Andries de Jong
€ 175,-
12 januari 2024
1 dag
Amsterdam
Sara Boonman
€ 175,-

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch denken maakt ons bewust van het waarom van ons zijn en doen. Met organisatieopstellingen en familieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.