Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Blogs

Jochen Beyer

Is mede-eigenaar van en opleider bij het Bert Hellinger instituut Nederland.

Profiel
3 juni 2020| Overig

Ben ik het wel waard?

Ben ik het wel waard?

Beste W.,

Dank voor je vraag. “Ben ik het wel waard?”
Deze vraag blijft bij mij resoneren als ik je verhaal lees en de vragen door mij heen laat gaan. Wees gerust W. je ben zeker niet de eerste en zeker ook niet de laatste bij wie dergelijke vragen opkomen of door het hoofd spoken en vaak blijven spoken:

  • Ben ik het wel waard om meer tijd te hebben?
  • Ben ik het wel waard om minder stress te hebben?
  • Ben ik het wel waard om in overvloed te leven?
  • Ben ik het wel waard om minder hard te werken dan de anderen?
  • Ben ik het wel waard…? (vul zelf maar in)

Zoals gezegd vragen die velen van ons bezig houden. Wat kan helpen vanuit een systemisch perspectief is dan terug te kijken in de achtergrond van ons familiesysteem. Wie in je achtergrond mocht ook niet genieten of in overvloed leven. Of zelfs, wie in je achtergrond heeft wellicht een hoge prijs betaald of een offer moeten brengen voor het voluit genieten of voor het minder hard werken.
Wat zomaar kan is dat je onbewust meer of minder verbonden bent met dit familielid of deze familieleden uit je achtergrond. Wellicht wel geïdentificeerd bent met hen en zeer trouw aan hen bent. Dat doen we doorgaans niet bewust, maar gebeurt ons zonder dat we dat willen. Ook kan het zijn dat je ooit, vaak ook onbewust, een belofte aan hen gedaan hebt. Bijvoorbeeld: “Wat jullie is overkomen zal mij nooit overkomen.” of “Wat er ook gebeurt ik blijf trouw aan jullie.” of “Ik zal het niet beter hebben dan jullie.”

Wellicht is het moment gekomen in het hier en nu om deze belofte te herzien. Wellicht moet je wel ontrouw naar hen of naar je eigen gedachten over hen worden. Dit om zelf weer volledig van het leven in al zijn omvang te genieten. Wat je kunt doen is te erkennen waar zij voor stonden, te erkennen wie zij waren of zijn en te erkennen welk leven zij je geschonken hebben. De volgende stap in de richting van jouw leven zijn dan de volgende zinnen die je kunt uitspreken: “Ik zie jullie en waar jullie voor stonden en in dat tijdsgewricht of in die context. Dank daarvoor en ik laat het bij jullie. Want ik leef nu en in deze context.”
Innerlijk kan je dan in de richting van jouw leven draaien, met jouw achtergrond, hun inclusief, voedend en verbindend als bron achter je.

Nogmaals dank voor je vraag beste W. en ik wens je verder alle goeds in en met jouw leven.

Hartelijke groet,
Jochen Beyer

 

Bekijk hier de volledige bericht van W.:

Deze tijd vraagt een nieuw soort van leiderschap van me. In onze organisatie is er omwille van een reorganisatie omwille van een sterke groei van de organisatie overgegaan van een éénkoppige leidinggevende per afdeling (ik) naar een vierkoppig leiderschapsteam. Dit is net voor de Corona-tijd geïnstalleerd. Dat team is dus nog maar net samen gesteld en we zoeken allemaal onze nieuwe plek in het geheel. Ik heb het gevoel dat er een zekere overvloed op me afgekomen is die ik moeilijk kan omarmen. Ik stel mezelf continu volgende vragen: ‘Ben ik het wel waard om meer tijd te hebben om mijn werk te doen waar ik voorheen jaren in een te grote druk en stress functioneerde omdat het echt te veel was ?’. ‘Alle teamleden hebben het zo ontzettend druk en zit dat wel in een juiste verhouding ten opzichte van mij nu’? Wat moet ik gaan doen met die tijd die nu vrij komt? Ik word er onrustig van en ben ontzettend zoekend. Ik voel me opgelucht omdat ik taken kan delen en niet meer als een zot moet rondspringen. Ik voel me tegelijk verdrietig om het loslaten van een aantal taken. Welke stappen zet ik best om terug sterk en gebalanceerd in dit nieuwe leiderschap te staan, afgestemd met mezelf, afgestemd met de organisatie en de teamleden en afgestemd met de ruime wereld.

Dankjewel,
W.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch bewustzijn geeft inzicht in het waarom van ons zijn en doen. Met familieopstellingen en organisatieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Ook werken we rechtstreeks met organisaties die willen leren over hun onderstroom. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

SYSTEEMLAB
Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.