Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Blogs

Petra van de Kop

Is mede-eigenaar van en opleider bij het Bert Hellinger instituut Nederland.

Profiel
19 mei 2020| Overig

Welke kant mag het opgaan met mijn werk?

 

Lees hier de volledige vraag:

Lieve mensen, dank voor jullie bemoediging via het filmpje dat ik zojuist heb bekeken. Ik ben Y. en merk dat ik al een poosje ‘vastzit’ in welke kant het op mag gaan met mijn werk. De corona-crisis heeft hier nog een schepje bovenop gedaan. Voor de corona-crisis was ik bezig in mijn startende coachpraktijk/bedrijf, die maar niet voldoende voet aan de grond lijkt te krijgen. Daarnaast probeer ik afscheid te nemen van mijn rol van leerkracht in het basisonderwijs. Van 16 jaar een vaste baan in het PO, ben ik naar zzp-leerkracht gegaan. Echter ik merk dat het werk mij niet meer vervuld, maar ben erg bang om dit los te laten. Niet meer financieel bij te kunnen dragen in ons gezin, geen middelen te hebben om te investeren in mijn praktijk/bedrijf en wat ga ik doen als mijn praktijk niet van de grond komt? Door de corona-crisis heb ik twee maanden niets aan mijn bedrijf kunnen doen, omdat de rol als thuisjuf en mijn rol als moeder nagenoeg alle tijd in beslag nam. Meestal voelde dat oké omdat ik heb geleerd mijn gezin op één te zetten, voorheen was dit mijn werk. Nu de kinderen weer 2 dagen naar school gaan, wil ik rustig aan de draad weer oppakken. Maar ik merk dat ik aan het uitstellen ben. Wat is hier aan de hand en welke vragen kan ik mezelf stellen om helderheid te krijgen in welke kant het op mag gaan met mijn werk/bedrijf?
Dank jullie wel voor het meedenken.

Vrolijke groet,
Y.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch bewustzijn geeft inzicht in het waarom van ons zijn en doen. Met familieopstellingen en organisatieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Ook werken we rechtstreeks met organisaties die willen leren over hun onderstroom. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

SYSTEEMLAB
Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.