Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Blogs

22 april 2022| Persoonlijk

Even voorstellen

Ik ben Dagmar Ambachtsheer – de Vries, 37 lentes jong en ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan bij het Bert Hellinger Instituut! Na een leerzame tour door bijna alle opleidingen die aangeboden worden, ga ik de komende maanden als trainer ingewerkt worden.

Wie ben ik? Ik ben een dochter uit een onderwijs gezin in Rotterdam die nooit ‘juf’ zou worden…. Mijn ‘hoofd’ werd al vroeg in mijn leven mijn kracht, sensitiviteit was echter mijn moedertaal. Al duurde het even voor ik daar achter kwam! Inmiddels woon ik in een dorp vlakbij Rotterdam, samen met mijn man Martin en onze twee kinderen.

Mijn eerste werkzame stappen liggen in de gehandicaptenzorg en in de jeugdzorg. In diverse rollen heb ik daar mijn grote liefdes ontdekt: systeemdynamiek in organisaties en maatschappelijke vraagstukken. Inmiddels werk ik zeven jaar met veel plezier vanuit mijn eigen adviesbureau en begeleid ik het ontrafelen van vastzittende vraagstukken in organisaties. Dit doe ik meestal als adviseur, soms als interimmanager of trainer, steeds afwegend met de opdrachtgever welke plek passend is bij mij en het vraagstuk in de organisatie.

Het systemisch werk heeft me in 2017 gegrepen. Het is de verbindende factor geworden tussen alles wat ik tot nu toe in mijn leven heb mogen leren. Het koste me overigens wel twee blokken van de eerste opleiding die ik zelf volgde aan het Bert Hellinger Instituut, waarin ik eerst ‘inwendig gevochten’ heb om te zorgen dat een aantal overtuigingen niet aan diggelen zouden gaan. Totdat ik enigszins streng werd aangekeken door een trainer en gevraagd werd of ik mijn hoofd verder kwam voeden of de verbinding wilde leren maken tussen mijn hoofd en mijn lijf… Vanaf dat moment voelde ik me hier thuis.

Ik ben erg dankbaar dat ik nu mag gaan bijdragen om dit mooie fenomenologische werk verder te verspreiden. Ik zie uit naar alle rijke ervaringen en ontmoetingen die gaan komen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch denken maakt ons bewust van het waarom van ons zijn en doen. Met organisatieopstellingen en familieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.