Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

OpleidingSystemisch adviseren & teamcoachen

In de opleiding Systemisch adviseren & teamcoachen leer je vanuit de systemische bril kijken naar wat in organisaties en teams speelt. Als de samenwerking stagneert, patronen hardnekkig zijn of de verandering steeds stokt, dan zit de oorzaak vaak niet tussen mensen maar in het systeem. Deze opleiding leert je hoe je vanuit systemisch perspectief kunt bijdragen aan de vitaliteit en groei binnen organisaties en teams.

Voor wie?

Deze opleiding richt zich op iedereen die advies en begeleiding biedt aan professionele samenwerkingsverbanden, zoals organisaties, teams, afdelingen, projectteams en netwerken. Met deze opleiding kunnen adviseurs (intern of extern), HR-adviseurs, teamcoaches of consultants hun advies- en interventiemogelijkheden uitbreiden.

Doel van de opleiding

Het doel van de opleiding Systemisch adviseren & teamcoachen is je systemisch bewustzijn te vergroten en te begrijpen wat organisatiesystemen nodig hebben om vitaal te zijn en te groeien. Je leert alledaagse interventies te doen, niet om opstellingen te begeleiden.

Na het afronden van de opleiding kun je:

  • naar organisaties en netwerken kijken met een systemische bril en veelvoorkomende patronen en dynamieken herkennen in teams, organisaties en netwerken
  • je zintuigen (gewaar-zijn) als instrument benutten zodat je signalen van het systeem waarneemt
  • werken vanuit de systemische basishouding: je bent je bewust van je eigen plek en oordelen en kunt meerzijdig partijdig luisteren en terughoudend handelen
  • een vraag of opdracht systemisch verkennen en met de opdrachtgever een heldere contractering maken: je eigen plek contracteren en vandaaruit met de anderen werken vanuit hun plek.
  • systemische kennis en inzichten vertalen naar verkennende vragen en interventies, zodat organisaties/functionarissen beter kunnen functioneren

Programma

De opleiding Systemisch adviseren & teamcoachen bestaat uit 5 blokken van 2 dagen. Hierin leer je:

  • vitale systemen begrijpen en versterken
  • veelvoorkomende energielekken en thema’s in organisaties herkennen
  • jouw eigen innerlijke houding en gesprekstechnieken inzetten op een manier die het beste bijdraagt aan het coachingsproces
  • systemische gespreksvoering in een adviesrelatie
  • systemisch interveniëren in teams & persoonlijke integratie

 

Tussen de blokken door oefen je met je oefengroep. Je voert zelfstandig korte praktijkopdrachten uit. Op elke praktijkopdracht ontvang je feedforward.

Boek Systemisch adviseren

Bij deze opleiding ontvang je een exemplaar van het boek Systemisch adviseren. De organisatie als levend systeem. Ervaren systemisch coaches Siebke Kaat en Anton de Kroon leren jou systemisch te interveniëren. Daarvoor moet je het lef hebben om niet alleen vanuit een ander perspectief te kijken, maar daar ook naar te handelen. Bereid zijn de werkelijkheid onder ogen te zien en dromen en illusies los te laten. Kleine én grote veranderingen zijn de beloning!

Toelating

Er is geen vooropleiding nodig om deel te kunnen nemen aan de opleiding Systemisch adviseren & teamcoachen.

Praktische informatie

Gespreide betaling is mogelijk zonder meerkosten. Voor het maken van afspraken omtrent gespreide betaling kun je contact opnemen met de administratie via info@hellingerinstituut.nl.

Het Bert Hellinger Instituut is opgenomen in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Daarom is deze opleiding vrij van BTW.

Accreditatie

Aan de opleiding Systemisch Adviseren & Teamcoachen zijn 80 Permanente Educatie uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Meer informatie tref je aan op: www.NOBCO.nl

Opleidingen voor leiders

Ben jij een leider en wil je nieuwe tools aan je leiderschapsstijl toevoegen?  Systemic Business School is een aanvullend initiatief van het Bert Hellinger Instituut, geheel gericht op de ontwikkeling en groei van leiders. Ervaren trainers brengen je nieuwe inzichten die alles veranderen. Ontdek hoe je in samenhang met je team en organisatie kunt bewegen.

website

Download de brochure

Meer weten over de opleiding Systemisch adviseren en teamcoachen? Download onze brochure!

Download

De startdata voor deze opleiding

In ons cursusaanbod wordt de opleiding op regelmatige basis aangeboden. Er zijn dus verschillende startdata en trainers. Zie hieronder de agenda voor deze opleiding of ga direct naar onze aanbodpagina voor de uitgebreide informatie

24 oktober 2023
10 dagen
Bennekom
Petra van de Kop
€ 3950,-
20 november 2023
10 dagen
Westbroek
Petra van de Kop, Dagmar Ambachtsheer
€ 3950,-
5 februari 2024
10 dagen
Bennekom
Petra van de Kop
€ 3950,-

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch denken maakt ons bewust van het waarom van ons zijn en doen. Met organisatieopstellingen en familieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.