Het fundament van systemisch fenomenologisch werk

Opleidingen

Blijf groeien en ontdekken

De ervaren trainers van het Bert Hellinger Instituut nemen je graag mee in de wereld van systeemdynamieken, opstellingen en systemisch werk in het algemeen.

 

In onze vaste opleidingen helpen onze trainers jou je systemische kennis ontwikkelen of verdiepen, zodat jij persoonlijk en professioneel kunt groeien. Met een breed aanbod aan wisselende opleidingen en workshops bieden wij daarnaast ruimte aan nieuwe inzichten of lesmethoden. Zo blijven we samen ontwikkelen en ontdekken in het systemisch werkveld.

 

Ontdek onze vaste opleidingen

Opleiding Systeemdynamieken in families

Deze opleiding helpt je systemisch werk doorvoelen en systeemdynamieken in families herkennen en begrijpen. Je doet systemische kennis, ervaring en inzicht op en leert hoe je familieopstellingen kunt begeleiden. Met deze kennis kun jij mensen helpen in hun ontwikkeling.

Opleiding Systeemdynamieken in organisaties

In deze opleiding leer je systemisch werk te doorvoelen en te integreren in jezelf. Je leert hoe je organisatieopstellingen kunt begeleiden en organisatievraagstukken kunt benaderen met oog voor systeemdynamieken in de onderstroom.

Opleiding Familieopstellingen voor organisatieopstellers

Deze opleiding helpt organisatieopstellers familiedynamieken in hun werk te herkennen en desgewenst mee te werken, onder andere in de vorm van familieopstellingen. Je leert dat veel patronen en dynamieken in organisaties, ook hun oorsprong hebben in een familiesysteem.

Opleiding Organisatieopstellingen voor familieopstellers

In deze opleiding ontdek jij als familieopsteller de verschillen tussen organisatie- en familiesystemen. Je leert systemisch werk in organisaties toe te passen, waarbij je voortaan een bewuste keuze kunt maken om met een vraagstuk in het familiesysteem of in het organisatiesysteem te werken.

Master Systemisch Begeleider- en Interventieschap

Het begeleiden van mensen met hun persoonlijke, organisatorische of maatschappelijke vraagstukken vraagt het uiterste aan professionaliteit. In deze masteropleiding kun je jezelf als systemisch begeleider veilig verder ontwikkelen en doorgroeien naar het volgende professionele niveau.

Opleiding Systemisch coachen

De opleiding Systemisch coachen leert jou hoe je je cliënt systemisch kunt begeleiden. Je leert focussen op het systeem als geheel en daarna pas op je cliënt. Met toegang tot informatie die veelal onbewust, of halfbewust, ligt opgeslagen in het systeem van jouw cliënt, ontstaat er ruimte voor inzicht en groei.

Opleiding Systemisch adviseren & teamcoachen

Deze opleiding leert je vanuit systemisch perspectief bij te dragen aan de vitaliteit en groei binnen organisaties en teams. Je ontdekt dat de oorzaak van een probleem of vraagstuk binnen de organisatie vaak niet tussen mensen zit maar in het systeem.

Opleiding Systemische pedagogiek

De opleiding Systemische pedagogiek laat je zien wat systemisch werken is en kan betekenen in je professionele leven met kinderen. Met inzicht in de werking van systemen creëer je ruimte voor ontspanning, rust en samenwerking. Niet alleen bij het kind, maar ook in de klas, het gezin of het team.

Opleiding Systemisch leiderschap in het onderwijs

In deze opleiding leer je hoe systemisch werk ruimte geeft voor groei in het onderwijsveld. Door schoolleiders mee te nemen in de nieuwe mogelijkheden die de systemische blik biedt ontstaan er volop kansen om teams, docenten en leerlingen binnen de onderwijsorganisatie duurzaam aan te sturen en versterken.

“Mijn opleiding voegt zoveel toe aan mijn kern. Dat bleek al tijdens de opleiding behulpzaam in mijn dagelijkse werk.”

“De opleiding Systemisch adviseren is een fundamentele toevoeging aan mijn weten. Geen checklist die moet worden toegepast maar waarnemen, begrijpen en handelen! Blijvend waardevol.”

“Door de opleiding Systemische pedagogiek kijk ik anders naar mensen en kinderen. Met meer geduld. Ik kijk nu verder dan gedrag en symptomen.”

Meer weten over onze workshops & opleidingen?

Neem contact op met het Bert Hellinger Instituut. Onze trainers en begeleiders denken graag met je mee!

Contact

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij sturen maandelijks de nieuwste blogs, vlogs en ons cursusaanbod via onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Inschrijven

Over het Bert Hellinger Instituut

Mensen zijn altijd in ontwikkeling. Met elkaar, zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties. Het systemisch bewustzijn geeft inzicht in het waarom van ons zijn en doen. Met familieopstellingen en organisatieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging. Het BHI geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen. Ook werken we rechtstreeks met organisaties die willen leren over hun onderstroom. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

SYSTEEMLAB
Voor aanstormende en gevestigde leiders. Een initiatief van het Bert Hellinger Instituut.